Saltar apartados

Notícies

nube ideas INAPH
patrimonio

 

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

24/04/2020
VII Seminari internacional ELS DIJOUS FENICIOPUNICOS

El nostre investigador, Dr. Alberto J. Lorrio Alvarado, participa en el VII Seminari Internacional ELS DIJOUS FENICIOPUNICOS, organitzat pel Deutsches Archäologisches Institut, amb el jaciment de Peña Negra (Crevillent, Alacant)

08/04/2020
Membres de l'INAPH publiquen en la prestigiosa revista Biological Reviews un nou model per a analitzar les xarxes socials en la Prehistòria (document pdf)

Un equip internacional, compost per investigadors de l'Institut Universitari d'Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric de la Universitat d'Alacant (INAPH-UA) i la Universitat de Barcelona (UB), ha dut a terme un estudi en el qual es proposen nous mètodes per a l'anàlisi de l'estructura social, permetent augmentar la nostra comprensió de les pressions selectives que subjauen a l'evolució de la cultura.

Veure notícia publicada en Actualidad Universitaria

06/04/2020
El Projecte Domus-L'Alcudia es queda a casa, però la investigació continua

Font: Actualitat Universitària

L'equip ha dissenyat una estratègia d'investigació compatible amb el període de confinament

Perquè els estudiants puguen seguir les seues pràctiques de manera virtual han ideat el projecte col·laboratiu a través de WhattsApp "La teua ceràmica em sona"

30/03/2020
Un estudi revela la dieta del primat fòssil "Theropithecus oswaldi" descobert en el jaciment de Cueva Victoria

Font: Actualidad Universitaria

L'investigador de l'INAPH, Alejandro Romero Rameta, participa en el treball, liderat pels professors Laura Martínez i Alejandro Pérez-Pérez, de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona (UB), així com altres experts de la Facultat de Ciències de la Terra i de la Facultat de Psicologia de la UB, de la Universitat Autònoma de Barcelona, el Museu Municipal de Prehistòria i Paleontologia d'Orce (Granada) i la Universitat George Washington (els Estats Units).

25/03/2020
El tècnic de l'INAPH, Rafael Zumalabe Lozano, utilitza la seua impressora 3D per a imprimir viseres de protecció per a hospitals

Rafael, en coordinació a través de Telegram amb un grup, envia per mitjà de Protecció Civil les viseres de protecció que va produint des de casa a l'Hospital de Sant Joan. Enhorabona per la teua iniciativa i solidaritat per a lluitar contra el COVID-19.

imatge de les viseres de protecció

impressió 3D

16/03/2020
Tancament temporal de l'INAPH

A causa de la situació d'alarma sanitària que vivim i seguint les instruccions de gerència de la Unviversidad d'Alacant, la secretaria de l'INAPH romandrà tancada fins a un altre avís. No obstant això, s'atendran tots els assumptes que puguen ser resolts per correu electrònic. Gràcies per la vostra comprensió.

16/03/2020
L'excavació del projecte Domus-L'Alcudia. Viure en Ilici tanca temporalment les seues portes #YoMeQuedoEnCasa

En el marc de l'alerta per coronavirus i seguint les instruccions del govern i les autoritats acadèmiques, el projecte Domus-L'Alcudia, que va iniciar la seua quarta fase d'excavacions el passat dia 2 de març, va suspendre temporalment la seua activitat arqueològica divendres passat per a garantir la seguretat de tots els membres de l'equip (estudiants, investigadors, tècnics i peons). Agraïm la col·laboració responsable de tot l'equip i esperem reprendre les excavacions on el deixem per a continuar descobrint la trama urbana corresponent a la fundació de la Colònia romana. Us mantindrem informats de les novetats.

10/03/2020
El jaciment del Moncayo, a Guardamar del Segura, citat com un dels 12 secrets arqueològics de la costa peninsular

El jaciment del Moncayo, a Guardamar del Segura, citat com un dels 12 secrets arqueològics de la costa peninsular. De nou l'INAPH al capdavant dels projectes arqueològics més reconeguts.

Font: elpais.com

09/03/2020
Casas, cosas y contexto: perspectivas de estudio del espacio doméstico altomedieval

Divendres 13 de març de 2020, a partir de les 11.30, la catedràtica d'arqueologia i investigadora de l'INAPH, Sonia Gutiérrez Lloret, impartirà la conferència "Casas, cosas y contexto: perspectivas de estudio del espacio doméstico altomedieval" en el III Seminari d'iniciació a la investigació organitzat per la Universitat de Santiago de Compostel·la. Lloc: Facultat de Geografia i Història, sala de professors. CANCEL·LAT L'ESDEVENIMENT PER PREVENCIÓ DAVANT LA CRISI DEL CORONAVIRUS

07/02/2020
El Museu de Navarra va acollir l'exposició La vida impresa en els ossos Paleopatologia a Navarra

L'exposició, que va ser comissariada per Patxuka de Miguel Ibáñez, part d'un projecte inicial realitzat pel Departament de Prehistòria, Arqueologia, Història Antiga, Filologia Grega i Filologia Llatina, i per l'Institut Universitari d'Arqueologia i Patrimoni Històric de la Universitat d'Alacant. Pot descarregar-hi el catàleg de l'exposició a l'enllaç del final de la notícia.

04/02/2020
Seminari "El projecte PALEODEM. Paleodemografía i transmissió cultural durant el Tardiglacial i l'Holocè inicial en la Península Ibèrica"

Dijous 20 de febrer, de 18-20 hores, l'investigador de l'INPAH i IP del projecte PALEODEM, Javier Fernández López de Pablo, presentarà el seminari "El projecte PALEODEM. Paleodemografía i transmissió cultural durant el Tardiglacial i l'Holocè inicial en la península Ibèrica" en el marc del Seminari Permanent d'Arqueologia (SPA) que organitza ArqueUA.

04/02/2020
Conferència "L'ocupació humana de les Valls del Vinalopó durant la prehistòria" a càrrec de Francisco Javier Jover Maestre

Aquest divendres, 7 de febrer, a les 19.00 el Dr. Francisco Javier Jover Maestre, director de l'INAPH, impartirà la conferencia "L'ocupació humana de les Valls del Vinalopó durant la prehistòria", en el marc del cicle de conferències El valor de la història, que se celebraran tots els primers divendres del mes en L'Ateneu. Passeig de l'Esplanada, 9. Petrer.

30/01/2020
Pots seguir en directe el III Seminari Internacional d'Arqueologia Llatinoamericana a través d'aquest enllaç

El III Seminari Internacional d'Arqueologia Llatinoamericana es retransmetrà en directe. Segueix-ho fent clic en l'enllaç: http://vertice.cpd.ua.es/209028

24/01/2020
Vídeo de l'entrevista a Virginia Barciela González en el canal de televisió valencià À punt

La investigadora de l'INAPH Virginia Barciela González ha sigut entrevistada per al programa A la carta- Qui és qui del canal de televisió À punt. Us deixem l'enllaç al vídeo.

24/01/2020
III Seminari Internacional d'Arqueologia Llatinoamericana (document pdf)

Dilluns 3 de febrer. Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Lletres (Edifici B)

10/12/2019
L'investigador de l'INAPH Javier Fernández López de Pablo participarà en l'esdeveniment Nadal amb Raicex, organitzat per la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

L'esdeveniment tindrà lloc el dia 20 de Desembre de 10.00 a 18.00 en el Districte Digital, Edifici 1, Avinguda Jean Claude Combaldieu, s/n, Alacant.

Es prega confirmació abans del 17 de Desembre a través del següent enllaç: http://bit.ly/navidades_raicex

10/12/2019
Presentació del llibre Art rupestre en la Comunitat Valenciana. Pla de gestió

El dilluns 2 de desembre va ser presentat a València el Pla de Gestió d'Art Rupestre en la Comunitat Valenciana, un projecte al qual els companys de l'INAPH Mauro Hernández i Virginia Barciela, al costat d'altres investigadors, han dedicat molts anys de treball de camp, de reflexió i, per descomptat, de passió. Enhorabona!

14/01/2020
Presentació del llibre de María Teresa Riquelme

El llibre "Las quintas de recreo de Sant Joan d'Alacant (ss. XVIII-XIX). Una visión desde la Arqueología Postclásica", de la nostra companya de l'Inaph María Teresa Riquelme Quiñonero, serà presentat el dijous 16 de gener a les 12 h en el marc de l'activitat "El poder de les paraules". La presentació serà a càrrec de Carolina Doménech.

04/02/2019
Pàgina web del Parc Arqueològic Tolmo de Minateda
Com a avantsala a la seua pròxima inauguració, s'ha presentat en Fitur la pàgina web del Parc Arqueològic Tolmo de Minateda (https://www.tolmodeminateda.es/) i la seua pàgina de facebook https://www.facebook.com/parque-arqueológico-Tolmo-de-Minateda-375855286481679/ Així com un xicotet video commemoratiu dels 30 anys de recerca:

https://www.facebook.com/375855286481679/videos/vb.375855286481679/335409997183892/?type=2&theater

ADREÇA POSTAL

Institut Universitari d'Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH)
Universitat d'Alacant
Edifici d'Instituts Universitaris-Parc Científic, Planta Baixa
Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n.
03690 - Sant Vicent del Raspeig (Alacant)

Telèfon: (+34) 96 590 3886
Correu electrònic: inaph@ua.es

Institut Universitari d'Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH)


Institut Universitari d'Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH)
Universitat d'Alacant
Edifici Instituts Universitaris-Parc Científic, Planta Baixa
Carretera de San Vicent del Raspeig, s/n.
03690 - San Vicent del Raspeig (Al

Tel: (+34) 96 590 3886

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464