Saltar apartados

Notícies

nube ideas INAPH
patrimonio

 

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

20/07/2020
El projecte PALEODEM organitza una sèrie de seminaris web del 27 d'octubre al 17 de novembre

El Projecte PALEODEM està organitzant una sèrie de seminaris web que reuniran experts líders mundials en arqueologia, ecologia conductual, antropologia evolutiva i sistemes complexos, amb l'objectiu de fomentar el debat interdisciplinari sobre la dependència estructural del canvi cultural acumulatiu, la dinàmica cultural i les xarxes socials en el passat.

Els seminaris web, que es duran a terme del 27 d'octubre al 17 de novembre de 2020, se centraran en l'aplicació de l'anàlisi de xarxes socials per a comprendre l'evolució cultural humana, amb un enfocament especial en les societats de caçadors-recol·lectors.

Per tant, la sèrie de seminaris web de PALEODEM pretén:

· Crear un espai que fomente un intercanvi de coneixements bàsics sobre el canvi acumulatiu cultural, la dinàmica cultural i les xarxes socials.

· Introduir estudis de casos recents d'anàlisis de xarxes socials per a l'estudi de l'evolució cultural humana basada en dades arqueològiques, etnogràfics i experimentals.

· Fomentar la discussió entre marcs teòrics interdisciplinaris sobre la dependència estructural del canvi cultural acumulatiu, la dinàmica cultural i les xarxes socials en el passat humà.

Tots els detalls sobre l'esdeveniment, panelistes, programa i registre es troben en la pàgina: web de PALEODEM (https://paleodem.eu/paleodem-webinars/)

La inscripció és gratuïta i estarà oberta fins al 16 d'octubre.

01/07/2020
Fi de la quarta campanya d'excavacions del projecte Domus-L'Alcúdia

Ahir va finalitzar la quarta campanya d'excavacions del projecte Domus en L'Alcúdia amb la visita de l'alcalde d'Elx, Carlos González, la regidora de Cultura, Marga Antón, el Vicerector d'Investigació i Transferència de Coneixement de la UA, Rafael Muñoz, i el gerent de la UA, Rafael Pla. Agraïm el compromís mostrat per totes dues institucions per a la continuïtat de les investigacions arqueològiques en l'Alcúdia.

12/06/2020
Dilluns 15 de juny tornen les excavacions arqueològiques en L'Alcúdia

Font: Actualitat Universitària

Publicació a diarioinformacion.com

Vegeu una altra publicació a alicanteplaza.es

24/04/2020
VII Seminari internacional ELS DIJOUS FENICIOPÚNICS

El nostre investigador, Dr. Alberto J. Lorrio Alvarado, participa en el VII Seminari Internacional ELS DIJOUS FENICIOPÚNICS, organitzat pel Deutsches Archäologisches Institut, amb el jaciment de Penya Negra (Crevillent, Alacant)

08/04/2020
Membres de l'INAPH publiquen en la prestigiosa revista Biological Reviews un nou model per a analitzar les xarxes socials en la Prehistòria (document pdf)

Un equip internacional, compost per investigadors de l'Institut Universitari d'Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric de la Universitat d'Alacant (INAPH-UA) i la Universitat de Barcelona (UB), ha dut a terme un estudi en el qual es proposen nous mètodes per a l'anàlisi de l'estructura social, permetent augmentar la nostra comprensió de les pressions selectives que subjauen a l'evolució de la cultura.

Veure notícia publicada en Actualidad Universitaria

ADREÇA POSTAL

Institut Universitari d'Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH)
Universitat d'Alacant
Edifici d'Instituts Universitaris-Parc Científic, Planta Baixa
Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n.
03690 - Sant Vicent del Raspeig (Alacant)

Telèfon: (+34) 96 590 3886
Correu electrònic: inaph@ua.es

Institut Universitari d'Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH)


Institut Universitari d'Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH)
Universitat d'Alacant
Edifici Instituts Universitaris-Parc Científic, Planta Baixa
Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n.
03690 - Sant Vicent del Raspeig (Al

Tel: (+34) 96 590 3886

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464