Saltar apartados

Notícies

nube ideas INAPH
patrimonio

 

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

30/06/2021
UA Divulga. Entrevista a Sonia Gutiérrez Lloret. Catedràtica de l'Institut Universitari d'Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric

Vídeos trobades. UA Divulga - Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC + i)

Font: divulga.ua.es/va

16/06/2021
Jornades patrimoni Menorca

Fernando Prados Martínez, investigador de l'INAPH, participa en el seminari online "Actualitat de l'Arqueologia a Menorca: projectes de recerca".

La seua presentació "Son Catlar. De la investigació a la socialització del patrimoni" tindrà lloc demà dijous 17 de juny a les 18h.

28/04/2021
Seminari "Mètodes i tècniques d'estudi de l'arquitectura antiga en arqueologia"

María Pastor Quiles, antiga investigadora de l'INAPH i professora externa de la UA co-organitza juntament amb la Dra. Maria Carme Belarte des de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC), aquest seminari que tindrà lloc el pròxim 4 de maig de manera online i en obert.

L'enllaç per a accedir es publicarà en la web de l'ICAC

https://www.icac.cat/

16/03/2021
L'investigador de l'INAPH José Antonio Moya va impartir dues conferències en la Universitat d'Externat de Colòmbia, en el marc d'un postgrau de gestió d'arqueologia subaqüàtica.

L'investigador de l'INAPH José Antonio Moya va ser convidat per la Universitat Externado de Colòmbia a impartir dues conferències per al programa de gestió d'arqueologia subaqüàtica. Una d'elles va tenir per objecte la documentació i comunicació de la ciència, mentre que la segona va tractar de la socialització del patrimoni cultural submergit.

15/03/2021
Veus in crescendo: del mutisme a l'afonia en la història de les dones en l'arqueologia espanyola

Les professores de les àrees de Prehistòria i Arqueologia de la Universitat d'Alacant i membres de l'INAPH Feliciana Sala Sellés i Virginia Barciela González, així com la col·laboradora de l'Àrea de Prehistòria María Lillo Bernabeu, han participat en el congrés Veus in crescendo: del mutisme a l'afonia en la història de les dones en l'arqueologia espanyola -organitzat en el marc del projecte Arqueòlogues (Universitat de Barcelona)- amb les propostes: La contribució silenciosa de la Dra. Solveig Nordström a l'arqueologia ibèrica alacantina i Historiografia - en femení - de l'art rupestre de l'arc mediterrani de la Península Ibèrica.

15/03/2021
Inauguració exposició "Cuidar, curar, morir. La malaltia llegida en els ossos" en el Museu Dámaso Navarro de Petrer

Dijous passat 11 de març va ser inaugurada en el Museu Dámaso Navarro de Petrer l'exposició de l'INAPH  "Cuidar, curar, morir. La malaltia llegida en els ossos".

A l'exposició van assistir els comissaris Patxuca de Miguel Ibáñez i el director de l'INAPH,  Javier Jover Maestre.

L'exposició estarà oberta de dimarts a diumenge en horari de demà fins el mes vinent d'agost. Consta de panells, vitrines amb evidències de patologies d'individus  procedents d'excavacions efectuades a Petrer i un vídeo.

01/07/2020
Fi de la quarta campanya d'excavacions del projecte Domus-L'Alcúdia

Ahir va finalitzar la quarta campanya d'excavacions del projecte Domus en L'Alcúdia amb la visita de l'alcalde d'Elx, Carlos González, la regidora de Cultura, Marga Antón, el Vicerector d'Investigació i Transferència de Coneixement de la UA, Rafael Muñoz, i el gerent de la UA, Rafael Pla. Agraïm el compromís mostrat per totes dues institucions per a la continuïtat de les investigacions arqueològiques en l'Alcúdia.

12/06/2020
Dilluns 15 de juny tornen les excavacions arqueològiques en L'Alcúdia

Font: Actualitat Universitària

Publicació a diarioinformacion.com

Vegeu una altra publicació a alicanteplaza.es

24/04/2020
VII Seminari internacional ELS DIJOUS FENICIOPÚNICS

El nostre investigador, Dr. Alberto J. Lorrio Alvarado, participa en el VII Seminari Internacional ELS DIJOUS FENICIOPÚNICS, organitzat pel Deutsches Archäologisches Institut, amb el jaciment de Penya Negra (Crevillent, Alacant)

08/04/2020
Membres de l'INAPH publiquen en la prestigiosa revista Biological Reviews un nou model per a analitzar les xarxes socials en la Prehistòria (document pdf)

Un equip internacional, compost per investigadors de l'Institut Universitari d'Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric de la Universitat d'Alacant (INAPH-UA) i la Universitat de Barcelona (UB), ha dut a terme un estudi en el qual es proposen nous mètodes per a l'anàlisi de l'estructura social, permetent augmentar la nostra comprensió de les pressions selectives que subjauen a l'evolució de la cultura.

Veure notícia publicada en Actualidad Universitaria

ADREÇA POSTAL

Institut Universitari d'Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH)
Universitat d'Alacant
Edifici d'Instituts Universitaris-Parc Científic, Planta Baixa
Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n.
03690 - Sant Vicent del Raspeig (Alacant)

Telèfon: (+34) 96 590 3886
Correu electrònic: inaph@ua.es

Institut Universitari d'Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH)


Institut Universitari d'Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH)
Universitat d'Alacant
Edifici Instituts Universitaris-Parc Científic, Planta Baixa
Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n.
03690 - Sant Vicent del Raspeig (Al

Tel: (+34) 96 590 3886

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464