Saltar apartados

I Jornades de Treball de l'INAPH: valoració de l'art rupestre prehistòric de la província d'Alacant

La Gerga1
La Gerga2
La Gerga3
La Gerga4
La Gerga5
La Gerga6
La Gerga10
La Gerga7
La Gerga8
La Gerga9
Petracos1
Petracos2
Petracos3
Petracos4
Petracos5

Dissabte passat 25 de maig, en una jornada de treball molt intensa, es van celebrar les primeres Jornades de treball de l'INAPH amb l'objectiu de visitar alguns dels jaciments sense parió d'art rupestre de la província d'Alacant i els seus entorns protegits. L'Art rupestre prehistòric de l'Arc Mediterrani de la península Ibèrica va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO en 1998 i des de llavors fins ara, han transcorregut 20 anys en els quals s'han desenvolupat diferents iniciatives de conservació i protecció per part de les institucions públiques que mereixen ser analitzades en els seus entorns.

La visita als conjunts de la Sarga (Alcoi) i el Pla de Petracos (Castell de Castells) va ser guiada pel Catedràtic de Prehistòria Mauro S. Hernández Pérez, descobridor de l'art Macroesquemático junt amb altres membres del Centre d'Estudis Contestans i màxim especialista en art rupestre espanyol. Van incidir en diversos aspectes les també investigadores de l'INAPH Virginia Barciela i Palmira Torregrosa. Les seues indicacions i ensenyaments van ser claus per a comprendre i valorar l'espectacular conjunt patrimonial que donarà nom a la nova línia de transferència investigadora de l'INAPH: la Col·lecció Petracos. Amb aquesta iniciativa, en la qual van participar membres de l'Institut i especialistes en patrimoni Històric, s'obri una línia de transferència i diagnosi de la realitat patrimonial de caràcter arqueològic i històric del nostre entorn, que esperem tinga continuïtat.

 

Institut Universitari d'Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH)


Institut Universitari d'Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH)
Universitat d'Alacant
Edifici Instituts Universitaris-Parc Científic, Planta Baixa
Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n.
03690 - Sant Vicent del Raspeig (Al

Tel: (+34) 96 590 3886

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464