Saltar apartados

María Ximena Senatore

INVESTIGADORA VISITANT

María Ximena Senatore

La Doctora Maria Ximena Senatore, és Investigadora del CONICET-INAPL Consell Nacional de Recerques Científiques i Tècniques en l'Institut Nacional d'Antropologia i Pensament Llatinoamericà. Professora del Departament de Ciències Antropològiques, Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de Buenos Aires i de la Universitat Nacional de la Patagonia Austral , on dirigeix l'ICIC-UASJ-UNPA (Institut de Cultura, Identitat i Comunicació, Unitat Acadèmica Sant Julián)

Les seues línies de recerca inclouen l'arqueologia de la societat moderna i estudis de cultura material i patrimoni històric. Les seues recerques s'han centrat en l'anàlisi de la societat moderna, colonialisme i capitalisme en contextos del sud de Patagonia i Antàrtida. Actualment els seus projectes s'orienten a comprendre les relacions entre les materialitats de la història, les grans narratives i els processos de construcció del patrimoni històric en diverses escales que aconsegueixen turisme i museus.

És membre d'IPHC - ICOMOS (The International Polar Heritage Committee) i de SCAR HASSEG (The SCAR Humanities and Social Sciences Expert Group) i SCAR HEG (The SCAR History Expert Group). Ha sigut Professora Convidada en Universitat Federal de Rio de Janeiro i Investigadora Visitant a Boston University.

En les últimes dècades ha dirigit recerques arqueològiques en jaciments del sud de Patagonia i Antàrtida: la Ciutat del Nom de Jesús (Estret de Magallanes, 1584), la colònia espanyola de Floridablanca (Costa patagónica 1780-1784), i diversos llocs històrics en les Illes Shetland del Sud, Antàrtida (segle XIX). Ha treballat en arxius històrics d'Argentina, Espanya i Estats Units. Ha dirigit tesi de doctorat en la Universitat de Buenos Aires. Els seus projectes han sigut finançats per CONICET, ANCYP-FONCYT (Agència Nacional de Promoció Científica - Fons per a la Recerca Científica i Tecnològica), Universitat de Buenos Aires, Universitat Nacional de la Patagonia Austral. Ha tingut beques de recerca i estudis del British Council, la Junta de Castella i Lleó, Acadèmia Nacional de Ciències de Buenos Aires, Rotary Internacional.

És autora i co-autora dels llibres Arqueologia i història en la colònia espanyola de Floridablanca (Teseu, Buenos Aires 2007), Paisatges en Blanc Arqueologia Històrica a Antàrtida (Argumentum, Mines Gerais 2007), Archaeology of Culture Contact and Colonialism in Spanish and Portuguese America (Springer, Nova York 2015) i articles en revistes científiques.

 

 

Enllaços:

https://conicet.academia.edu/mariaximenasenatore

 

Dades de contacte

 

 • Adreça:

  Institut Universitari de Recerca en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH)
  Universitat d'Alacant
  Edifici Instituts Universitaris (nous), Parc Científic
  Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n.
  03690 - Sant Vicent del Raspeig (Alacant)
 • Telèfon: 96 590 3886

Institut Universitari d'Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH)


Institut Universitari d'Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH)
Universitat d'Alacant
Edifici Instituts Universitaris-Parc Científic, Planta Baixa
Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n.
03690 - Sant Vicent del Raspeig (Al

Tel: (+34) 96 590 3886

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464