Saltar apartados

Notícies - Notícies publicades en Octubre, 2019

2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Octubre, 2019
 • Dimecres, 30
 • conferència en el MAN Fernando Prados

  La ciutadella fenícia. Excavacions en el Cabezo Xicotet de l'Estany (Guardamar, Alacant)

  Xarrada que oferiran Fernando Prados Martínez (Universitat d'Alacant), Antonio García Menárguez (Museu Arqueològic Guardamar del Segura) i Helena Jiménez Vialas (Universitat de Múrcia) el dimarts 5 de novembre a les 18h, en la sala de conferències del Museu Arqueològic Nacional (MAN), en el marc del cicle "L'actualitat de la recerca arqueològica a Espanya".

 • Dimarts, 29
 • ASP 2019

  ASP 2019. L'art de les societats prehistòriques

  VI Trobada internacional de doctorands i postdoctorandos. Del 6 al 9 de novembre. Universitat d'Alacant.

 • Dilluns amb l'Alcudia 2019

  Els dilluns amb L'Alcudia. XVI Curs d'Arqueologia il·licitana: Dones, Història i Arqueologia

  Del 4 al 30 de novembre

  Notícia en Actualidad Universitaria

  Notícia en UAdivulga

 • Dijous, 17
 • Pedra Seca

  L'INAPH participa en la X Trobada Pedra Seca

  Els dies 18, 19 i 20 d'octubre tindrà lloc al Pinós la X Trobada Pedra Seca: L'art de la pedra seca, patrimoni de la humanitat en la qual participa el nostre institut i alguns dels seus membres.

 • Dimarts, 8
 • arqueologia Feminista

  Taller doctoral "Arqueologia Feminista"

  Dilluns 14 d'octubre, de 9 a 14:30 en la Sala Polivalent de l'Edifici de Nous Instituts Universitaris (Parc Científic de la Universitat d'Alacant).

 • Dilluns, 7
 • exposició Museu Navarra

  El Museu de Navarra exhibeix una mostra de restes òssies de més de vuitanta persones des de la Prehistòria

  Font: revistaadios.es

 • Divendres, 4
 • XI col·loqui internacional del CEFYP

  XI COL·LOQUI INTERNACIONAL DEL CEFYP LA MORT I EL MÉS ENLLÀ ENTRE FENICIS I PÚNICOS. HOMENATGE Al PROFESSOR MANUEL PELLICER CATALÀ

  27, 28 i 29 de novembre, Eivissa.

 • Dimecres, 2
 • logo GVA

  El grup de recerca Arqueologia i Patrimoni Històric obté la subvenció del programa Prometeu de la Generalitat Valenciana

  El grup de Recerca en Arqueologia i Patrimoni Històric (VIGROB-010), adscrit al nostre Institut de recerca, ha obtingut una de les tres Subvencions per a grups de recerca d'excel·lència del Programa Prometeo, concedides per la Generalitat Valenciana a la Universitat d'Alacant en la convocatòria de 2019. A la convocatòria es van presentar 118 sol·licituds, de les quals tan sols 37 han aconseguit finançament. El projecte presentat pel Grup d'Excel·lència VIGROB-010, sota l'adreça de la catedràtica Sonia Gutiérrez Lloret, Directora del grup, ocupa el dècim segon lloc entre els 37 concedits, i és l'únic referit a la temàtica arqueològica que ha aconseguit finançament (Prometeo 2019/035).

  El projecte proposat porta per títol LIMOS. Litoral i Muntanyes en transició: arqueologia del canvi social en les comarques meridionals de la Comunitat Valenciana i està integrat pels investigadors Lorenzo Abad Casal, Carolina Doménech Belda, Ignacio Grau Mira, Sonia Gutiérrez Lloret, Jesús Moratalla Jávega, Fernando Prados Martínez, Feliciana Sala Sellés i Julia Sarabia Bautista.

  La seua finalitat és estudiar les societats antigues en el sud de la Comunitat Valenciana i els seus processos de transició entre la Protohistòria i els inicis de l'Edat Mitjana (segles VIII a. de C. a XI d. de C.), aplicant l'arqueologia com a instrument històric d'anàlisi de les dinàmiques de transformació social i la cultura material com a expressió del canvi.

  En breu el projecte LIMOS disposarà d'una pàgina web amb més informació.

 • museu Navarra

  L'INAPH col·labora amb el Museu de Navarra

  El passat 27 de setembre va ser inaugurada en el Museu de Navarra l'exposició "La vida impresa en los huesos. Paleopatología en Navarra". Aquesta mostra exposa episodis de vida d'un bon nombre d'individus des de la prehistòria fins al segle XIX, posant l'accent en les condicions de salut al llarg de la història. Aquesta exposició, comisariada per Patxuka de Miguel, col·laboradora de l'INAPH, és una prolongació de l'activitat científica i expositiva desenvolupada durant el XIV Congrés Internacional de Paleopatología celebrat en la Universitat d'Alacant en 2017. En aquesta nova exposició celebrada a Navarra col·laboren diversos membres de l'INAPH.

 • Dimarts, 1
 • llibre Las quintas de recreo de Sant Joan d'Alacant

  Presentació del llibre "Las quintas de recreo de Sant Joan d'Alacant (ss.XVIII-XIX)"

  La nostra companya de l'Inaph María Teresa Riquelme Quiñonero va presentar divendres passat 27 de setembre, en l'ajuntament de Sant Joan, el seu últim llibre Las quintas de recreo de Sant Joan d'Alacant (ss. XVIII-XIX). Una visió des de l'Arqueologia Postclàssica. Aquesta nova publicació és fruit de la línia de recerca que ve desenvolupant sobre l'arquitectura residencial de l'horta d'Alacant.

 • Tornar al tauler principal

Institut Universitari d'Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH)


Institut Universitari d'Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH)
Universitat d'Alacant
Edifici Instituts Universitaris-Parc Científic, Planta Baixa
Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n.
03690 - Sant Vicent del Raspeig (Al

Tel: (+34) 96 590 3886

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464